Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 30., csütörtök

Miről is van szó?

A blog a hüllőkről és a fogságban való tartásukról, tenyésztésükről, táplálásukról fog szólni, kezdőknek és haladóknak egyaránt. De főleg kezdőknek :)
Remélem a legtöbben találnak új és hasznos információkat, amik a későbbiekben hasznukra válhat.

Sajnálatos módon még napjainkban is elég sokan vesznek és tartanak hidegvérű állatokat úgy, hogy előzetesen nem jártak utána a tartási körülményeknek vagy annak, hogy az állat amit megvettek honnan származik. Pedig már vannak hazai fórumok is, ahol egy laikus tájékozódhat és kérdezhet is egyaránt...
A legtöbben bele sem gondolnak, hogy egyes példányoknak speciális fény/hő forrásra vagy más specifukus tartás technológiára lenne szüksége és esetlegesen 1-2 éven belül hatalmasra is megnőhetnek.
Ezért az idő teltével megpróbálok hasznos és érdekes, rövidebb és hosszab bejegyzésekből egy használható adatbázist létrehozni.

Elképzelésem szerint bizonyos időközönként megpróbálok megfelelő tartási ajánlásokat közzétenni, főleg a hazai terrarisztikában sűrűbben előforduló fajokról és elsősorban olyanokról, amit Én is tartok, tartanék, illetve tartani akartam de valamiért még sem jött össze. Az itt közzétett információk megtalálhatóak a weben, egyesek akár magyarul is.
Remélem mindenki talál magának hasznos olvasnivalót!

hetyu

ui: természetesen várom az észrevételeket/kritikákat és a kívánságokat is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése